Live tekenverslag Pica congres - Mieske.nl
Mieske Illustratries & mixed media
illustratie,illustraties,mieske,illustration
19867
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19867,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-2

Live tekenverslag Pica congres

Category
live tekenen
Over dit project

Op 14 september 2022 mocht ik het Onderwijscongres van Pica in het Postillion in Bunnik vastleggen. Erik Meester opende de dag met een prikkelende keynote over de basis in het basisonderwijs. Hij hoopt dat leerkrachten activistischer worden en de focus eerst leggen op lezen, spellen en rekenen. Pas als je dat goed op orde hebt, kun je verder gaan kijken naar leuke dingen.

Na twee rondes met een keur aan inspirerende workshops, waarvan ik er 4 bezocht was het de beurt aan Marita Eskes om de dag plenair af te sluiten. In haar betoog benadrukte ze het belang van goed leren lezen voor álle leerlingen. Daarna zette ze aan de hand van de zeven pilaren van effectief leesonderwijs uiteen hoe een school dat kan organiseren.